De peste 2000 de ani mierea a fost utilizată ca un agent anti-microbian topic şi ca pansament. Mierea derivă din nectarul copacului Manuka (Leptospermum scoparium) având proprietăţi chimice unice. Mierea Manuka conţine glucoz-oxidază împărtăţită de către albine în timpul colectării şi depozitării. Această enzimă facilitează eliberarea unui nivel scăzut de hidrogen-peroxidază când în prezenţa plăgilor exsudative sprijină proliferarea celulară şi metabolismul printr-un efect antioxidant. Nivelul ridicat de zahăr şi pH-ul scăzut creează un potenţial osmotic ridicat ceea ce poate conferi mierii o excelentă debridare şi proprietăţi antiinflamatoare.

Una din cele mai mari dificultăţi în utilizarea mierii pe răni este asigurarea că o dată aplicată asupra rănii poate rămâne în zona afectată. Mai multe încercări de ambalare au fost fără succes deseori ingredientul activ din miere râmâne în ambalaj afectând eficacitatea tratamentului.

Bandajele Manuka KRUUSE provin dintr-un proces unde s-a impregnat cu succes miere activă în pansament. Acest proces asigură o aplicaţie precisă şi uşoară chiar dacă se poartă manuşi chirurgicale.

Bandajele Manuka KRUUSE, impregnate sunt aderente (KRUUSE Manuka AD), neaderente (KRUUSE Manuka ND) şi tub de 15g de Manuka G. Fiecare bandaj vine în 3 mărimi 5x5cm, 10×12,5cm, şi o rolă Manuka KRUUSE 10x10cm, un produc ideal pentru rănile verticale, cum ar fi la cal membrul anterior.

Potenţialul antimicrobian în Manuka este standardizat prin Factorul Unic Manuka (UMF – Unique Manuka Factor ). Cu cât valoarea UMF este mai mare cu atât efectul antimicrobian este mai bun. Un UMF minim de 10 este necesar pentru a asigura un efect la nivelul rănii, KRUUSE Manuka Hooney Wound Dressing având un factor UMF de 15.

Uneori au fost făcute referinţe eronate legate de arborele de ceai din Noua Zeelandă, arborele Manuka conţinând o paletă largă de componente şi o activitate antibacteriană mult mai ridicată faţă de arborele de ceai Australian. În plus, Manuka este mai puţin iritant faţă de piele comparativ cu arborele de ceai. Aceasta este cheia performanţei superioare ale lui Manuka cum ar fi cea antibacteriană permiţând menţinerea activităţii antimicrobiane.

În primul rând această activitate antibacteriană este urmare a hidrogenului peroxidat generat de enzima pe care albinele o adaugă în nectar. Unele surse florale asigură suplimentar componente antibateriene.

Ceara este filtrată pentru a scoate ceara şi debridele insectelor.

Bandaj Manuka

KRUUSE Manuka G 15g
Bandaj pentru plăgi cu miere sterilă
· 100% miere Leptospermumu scoparium din Noua Zeelandă
· se poate folosi să se adauge miere direct pe rană şi creează un mediu propice la nivelul plăgii necesar vindecării

Indicaţii:
· răni traumatice şi contaminate inclunzând mici abraziuni şi anfractuozităţi
· rănile încrustate necesită debridare autolitică
· arsuri pe suprafeţe întinse, superficiale sau parţiale
· răni cavitare precum abcesele
· escare severe
· rănile postoperatorii

KRUUSE Manuka Honey ND
Miere sterilă impregnată cu un pansament neaderent
Bandaj pentru rană primară
100% miere Leptospermum scoparium din Noua Zeelandă impregnată cu tifon acetat
Bandajul accelerează un mediu propice pentru vindecare

Indicaţii:
· răni traumatice şi contaminate
· rănile încrustate ce necesită debridare autolitică
· arsuri pe suprafeţe întinse, superficiale sau parţiale
· escare severe
· rănile postoperatorii

KRUUSE Manuka Honey AD
Miere sterilă impregnată cu pansament aderent
Pentru răni de la moderate până la răni grave exsudative
100% miere Leptospermum scoparium din Noua Zeelandă impregantă într-un material de
polimeri superabsorbanţi.
Bandajul accelerează un mediu propice pentru vindecare

Indicaţii:
· răni traumatice şi contaminate
· rănile încrustate ce necesită debridare autolitică
· arsuri pe suprafeţe întinse, superficiale sau parţiale
· răni cavitare precum abcesele
· escare severe
· rănile postoperatorii

tips-online-shopping

Share