sfaturi pentru iubitorii de caini

1. Câinii nu sunt oameni. Ce-i face pe ei fericiți nu ne face neapărat și pe noi fericiți. Ce-și doresc câinii e simplu: exerciții regulate, un șef de haită stabil și afecțiune obținută pe merit.

2. Plimbă-ți câinele pentru cel puțin 45 de minute în fiecare zi. O plimbare făcută în mod regulat este esențială, mai ales pentru câinii cu probleme comportamentale și reprezintă cel mai puternic instrument de apropiere între tine și câinele tău.

3. Fii consecvent. Ai grijă că toți membrii familiei stabilesc aceleași reguli și limite pentru câinele tău.

4. Afecțiunea în momentul nepotrivit poate duce la o minte instabilă. Oferă afecțiune după ce câinele a făcut exerciții și a mâncat, și-a schimbat acea latură nedorită din comportament așa cum doreai tu, a răspuns la o comandă sau a respectat o regulă, sau a adoptat o atitudine relaxată, calmă și supusă.

5. Câinii descoperă lumea cu ajutorul nasului, ochilor și urechilor. Atunci când întâlnești un câine pentru prima oară, stabilește o legătură de încredere permițându-i să-ți cunoască mirosul înainte de a stabili un contact vizual sau de a-i vorbi.

6. Rasa nu înseamnă destin. Mai important decât să alegi rasa potrivită este să alegi un câine cu un nivel al energiei compatibil cu al tău și cu stilul tău de viață.

7. Câinii au nevoie de un lider. Preia tu rolul liderului de haită controlând modul cum se desfășoară plimbarea și urmând regula ”exercițiu, disciplină și apoi afecțiune”.

8. Lasă-ți câinele să verifice vremea. Lasă câinele să iasă afară și să simtă singur dacă este prea cald, prea umed sau prea frig pentru o plimbare lungă. Instinctiv, câinele va înțelege că trebuie să-și scurteze plimbarea sau să se întoarcă în casă unde este în siguranță.

9. Niciodată nu lăsa câinele în mașina parcată. Chiar și la umbră, o mașină reține mai multă căldură decât un spațiu deschis. În plus, un câine ar putea deveni surexcitat în mașină din cauza trecătorilor sau să se panicheze din cauza claustrofobiei, crescându-și șansele deshidratării.

10. Fii conștient de starea vremii. În timpul verii, ia cu tine o sticlă cu apă în timplu plimbărilor și urmărește eventualele semne ale deshidratării. Iarna, protejează-ți câinele cu cizmulițe speciale și echipament special pentru vreme rece.

11. Câinii se plictisesc la fel ca și oamenii. Oferă-i câinelui provocări mentale cum ar fi un joc de-a prinsul, o cursă de agilitate, un joc de supunere cu răsplată.

12. Emană o energie echilibrată. Câinii consumă din energia ta, deci dacă ești agitat, la fel va fi și câinele tău. Rămâi întotdeauna calm și ferm!

Share

Related Posts