Din activitatea mea medicala am observat  ca majoritatea oamenilor cauta ajutor, in prima faza, pe net, nu isi fac suficient timp sa ajunga la veterinar. De aceea, ei cauta sa rezolve probleme medicale, in mod similar cu plata facturilor: din fata calculatorului. Cand situatia s-a inrautatit si lucrurile devin foarte grave, abia atunci ajung la cabinet.

Efectuarea unor analize NU inlocuieste consultul medical, ci il completeaza; deci, efectuarea unor explorari ar trebuie asociata cu consult medical. Importanta analizelor de laborator nu trebuie neglijata, ele fiind una dintre cele mai obiective optiuni de diagnostic medical. Mai mult decat atat, permit monitorizarea starii de sanatate a animalului dvs de companie.

La fel ca si pentru noi oamenii, analizele de laborator pentru animalele de comapanie  trebuie efectuate regulat: recomandabil o data pe an pentru animalele adulte (caini si pisici pana in 6-8 ani) si de doua ori pe an pentru animalele batrane (peste varsta de 7-8 ani). Rezultatele acestor controale periodice ii pot scoate la iveala afectiuni care evolueaza asimtomatic si vor fi observate abia cand  boala este mult avansata.

In cazul unei boli cronice, analizele de laborator devin obligatorii. Informatiile obtinute in urma analizelor sunt vitale in stabilirea unui diagnostic corect si in monitorizarea corespunzatoare a evolutiei unei boli cronice.

Share

Related Posts